HobbyWing Skywalker 4x20A reprogram

Ker je ze cas da naredim kaj novga za 4kopter, sem se odlocu da reprogramiram ESC. Imam HobbyWing Skywalker 4x20A, ki je vbistvu 4in1 ESC. Original fw je dober za letala, ampak za multikopterje je pa prepocasen, ima preslab odziv na premike.

Obstaja vec vrst ESCjev, ampak v glavnem se uporabljajo tisti, ki so grajeni okrog ATMEL mikrokontrolerja int tisti, ki so grajeni okrog SiLabs (Silicon Labs) kontrolerjev. Hobbywingov uporablja SiLabs chip, zato SimonK FW NE DELA! Za SiLabs je potrebno uporabit BLHELI fw in silabs tool za nalaganje. Za programator bom uporabil arduinota… ker jih imam prevec, pa se na njih ze prah nabira hehee 🙂

Sama ideja nalaganja FW je povsod ista. Najdes tocke (MISO, MISO, SCK, GNC, VCC ali pade za C2 protokol: c2ck in c2k), na te tocke polozis/zaspajkas itd. ustrezne tocke iz programatorja.

Na arduino je treba nalozit SilProg fw, ki se obnasa kot SiLabs stick (njihov programator). Dobi se ga TULE. Za tiste, ki ne berejo vsega, link do tutoriala kako nalozit FW na arduinota (http://www.olliw.eu/2012/owsilprog-tutorials/#programmer).

torej, ESC zgleda takole, 4 tocke so pod vsakim ESC posebi.IMAG0095

povezejo se pa takole

Screen Shot 2013-12-02 at 22.53.12

Sam sem si naredil… hm..konektorje/podaljske, katere bom naspajkal na esc, pa zaprl, tako da bom lahko vedno nalozil nov fw, ali popravil nastavitve.

Takole zgledajo podaljski med izdelavo….IMAG0096

takole pa na ESCjuIMAG0098To je to… kar se tice ESCja, sedaj je pa treba se pripravt Arduinota in vse skup povezat

Na Arduinota je treba nalozit SiLabs FW (http://www.olliw.eu/2012/owsilprog/#firmware), povezat C2CK na D2, C2D na D3 in GND na GND.

Vsa instalacija zgleda takole 🙂 v ozadju obvezn energy drink hehe. Ne, Windowsi laufajo v virtualcu! 🙂IMAG0101

To je to 🙂

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.